Ademdame2021-11-08T14:13:45+01:00

Levendig, open en vrij in je lijf

Ademdame

“Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben met onze sessie en het is onvoorstelbaar wat er allemaal in gang is gezet in mijn lijf.”

“Ik voel me zo ontzettend dankbaar voor deze ervaring met mezelf en met jullie 

“I went from pain to bliss. I am happy.”

Een ademsessie.
Wat houdt dat eigenlijk in?

Alles wat je meemaakt, heeft direct invloed op je ademhaling. Veel mensen beperken in de loop van hun leven (ongemerkt) de oorspronkelijke, vrije adem door hun lichaam anders te gaan gebruiken. Je houdt misschien onnodig spanning vast en leeft bijvoorbeeld meer in je hoofd en minder in je lijf.

Je kunt naar de sessie komen met een fysieke, emotionele of spirituele vraag. Je adem is de toegang tot al deze lagen van je bewustzijn.

Ik analyseer hoe je op dit moment ademt. Tijdens de ademanalyse zetten we de eerste stappen om je ademhaling weer open en vloeiend te maken. En van daar uit gaan we dan vanzelf de ademsessie in. Klik op het volgende tabje: Ademsessie.

In de sessie werken we samen, hands-on, met je adem, aanraking, beweging, klank en affirmaties en visualisaties.

Een sessie kan veel losmaken.
Vaak zijn dit precies de emoties die in eerste instantie ervoor hebben gezorgd dat je anders ging ademen. Van diep verdriet tot onvermoede vreugde: tijdens een ademsessie kan het loskomen, zónder dat je meegaat in een verhaal, in drama. Je lichaam, onmetelijk veel wijzer dan wat je met je hoofd kunt bedenken, wijst de weg.

Aan het einde van de sessie is er tijd om te ontvangen. Vaak is dit de diepste fase van de sessie en kom je hier als vanzelf tot inzichten en heling.

In een voor- en nabespreking gaan we in op je wensen, behoeften en vragen, luister ik empathisch en krijg je instrumenten om jezelf te ondersteunen. Je leert bijvoorbeeld je eigen overtuigingen bevragen, luisteren naar je lijf en komt zelf met oplossingen waar je je aan committeert.

In een groepssessie werken we met een heldere intentie vooraf en korte nabespreking achteraf. Hier kunnen ervaringen worden geduid en geef ik observaties en tips mee om de lessen levend te houden.

Ik weet het al: ik wil wel!

Voor wie is het geschikt?
Voorbeelden van vragen.

Je hebt last van hyperventilatie, of je raakt relatief snel buiten adem als je gaat sporten of in een spannende situatie bent. Je hebt (spannings)pijn in je rug, nek, schouders of hoofd. Je spijsvertering is rommelig zonder duidelijke oorzaak. (In al deze gevallen is het belangrijk dat je ook al bij de dokter bent geweest.) Er is meer, vraag gerust.

Je ervaart stress of bent overspannen, of hebt moeite met in actie komen of juist met loslaten, denkt of piekert veel, vindt het lastig om je grenzen te voelen en eren, je voelt je algemeen nerveus of hebt nog oud verdriet op te lossen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Je wilt leven in het hier en nu, onderzoeken wie je ten diepste bent en wat je betekenis in de wereld is, je wilt een helder bewustzijn ontwikkelen en je niet meer onnodig identificeren met je gedachten, gevoelens, enz.

Neem contact op

Ben je hier nieuwsgierig naar? Dan ben je heel welkom bij één van mijn workshops! Geef je op voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de agenda of stuur me een mailtje als je wilt samenwerken.

Organiseer je zelf een training of retreat en wil je daarin een segment ademwerk laten verzorgen? Ik verzorg workshops van twee uur tot een volle dag. Contact

Ademwerk in groepen

In deze prachtige yurt (en ook op andere plekken) begeleid ik deze herfst en winter regelmatig adem- en lichaamswerk voor (besloten) groepen. Ik merk zelf en hoor terug hoe er zich een eigen stijl vormt. Ik voel me dankbaar om dit werk te mogen doen en ook te ervaren hoe [...]

Trauma, je lichaam en je adem

Dit is een eerste post over een onderwerp dat me persoonlijk bijzonder aan het hart gaat: trauma. In mijn ogen zou traumawerk de wereld kunnen redden. Zelfs als je niet echt trauma's hebt ;). Ook in mijn eigen leven heb ik ervaren hoe ongelofelijk helend daarin het adem- en lichaamswerk [...]

Adem jezelf gezond

“In zoverre een aandoening veroorzaakt wordt door stress, in zoverre kan hij worden teruggedraaid door ontspanning.” Dat zeg ik niet alleen, maar vele holistische gezondheidswerkers en óók de Harvard School for Mind Body Medicine. The Relaxation Revolution Deze quote komt letterlijk uit het boek The Relaxation Revolution, een handzame gids [...]

© Judith van Kolfschoten & Ademdame 2018. Bel, mail of app: 06 – 2463 3897. Of lees mijn blog!

Go to Top