De online bijeenkomst van het tinyhouseproject van Calimero in de Ecowieck in Ewijk was voor ons tegelijk een groot succes én een teleurstelling.

Een succes omdat het goed georganiseerd was, soepel liep, informatief en levendig was, alle vragen beantwoord werden en onze positieve verwachtingen bevestigd, en we al vele koppies van mede-geïnteresseerden hebben kunnen zien.

De teleurstelling: ons ontwerp is bij lange na niet haalbaar. De maximaal toegestane inhoud van het huisje is veel kleiner dan wat wij nodig hebben in ons huidige plan. Wát een bummer. Ik wil het nog wel openhouden, maar Jan is al afgehaakt.

Of toch niet? Een paar dagen later zijn de rollen omgekeerd: Jan ziet het weer helemaal zitten en bij mij is juist de twijfel toegeslagen.

We besluiten toch door te gaan met stappen zetten. Wie nu nog geïnteresseerd is, moet namelijk voor 1 december een voorstelvideo van maximaal twee minuten insturen. Ik ga aan de slag met foto’s en filmpjes. Jan werkt intussen aan een nieuw tiny-house-ontwerp.

En al gauw zijn we weer helemaal op een lijn: we hebben er zin in en we willen het doen! Op 30 november sturen we onze film in.