Deng.

Het plan waarvoor wij een aantal maanden lang helemaal gingen, gaat voor ons niet door. Jan en ik zijn afgelopen week uit Calimero gestapt. De vereiste investering is significant gestegen ten opzichte van de kostenraming op basis waarvan we zijn ingestapt. Dit maakte voor ons, aan het einde van onze ‘proeftijd’ als aspirant-leden, de keuze makkelijk: voor ons houdt het hier op.

Voor de duidelijkheid: het project is nog steeds prachtig, wij dragen iedereen een warm hart toe en we denken en hopen dat de wijk precies zo mooi, sociaal en levendig wordt (en blijft, want het ligt in een prachtige boomgaard) als waar we allemaal vanaf het begin voor zijn gegaan. We wensen de groep overblijvers en de nieuwelingen die onze plekken innemen, heel veel woon- en leefgeluk samen en komen zeker een keertje een boomgaardsapje proeven als de wijk klaar is.

Superjammer dus, en ook helemaal oké. Wij weten nu nog beter waar we warm voor lopen en we kunnen een paar idealen die we hadden losgelaten, opnieuw omarmen. En dat voelt dan weer fantastisch.

Ik heb wel in de tussentijd de nieuwe website mogen ontwerpen, grotendeels gebouwd en netjes overgedragen, en achter de schermen wordt er door nieuwe en oude leden verder gewerkt aan een eigentijdse en interactieve webstek voor CPO Calimero… ik ben heel benieuwd hoe het allemaal verder gaat!

Binnenkort delen we onze visie op een ideale woonplek hier op deze blog met je in een nieuwe video. Misschien wil je die dan wel delen of heb je tips en ideeën voor ons! Wordt vervolgd…