Ondernemen is fun
Na ruim vier jaar als zelfstandig ondernemer roep ik het met zo mogelijk nog meer overtuiging en plezier dan toen ik net begon. De heerlijkste conclusie: ik heb het niet alléén gedaan, maar heb op de juiste momenten de juiste mensen en plaatsen ontmoet, ontdekt en aangegrepen. Er is één plaats niet weg te denken uit de levensloop van Juuth.com en juuth.com.server102.firstfind.nl/www/in1dagonline: Seats2Meet in Utrecht, het bruisende moederschip van alle S2M-vestigingen in Nederland.

Seats2Meet, het concept
Het concept, voor wie het nog niet kent: Seats2Meet biedt een ruimte voor ondernemers en andere flexibele, nieuwe werkers om te werken en elkaar te ontmoeten. Je betaalt voor je werkplek (stoel aan lange gedeelde tafel) niet met geld maar met sociaal kapitaal: je bent behulpzaam en open om kennis te delen. Zo ontstaat een community van kenniswerkers die niet meer alleen, maar samen de toppen en dalen van het ondernemerslandschap verkennen. Afhankelijk van wie je ontmoet is de sfeer er serieus werkend, gemoedelijk of gezellig tot bubbelend creatief en vol inspiratie (yeah!). En ja, soms vraag je je af wat mensen er in vredesnaam uitvoeren. Wil je alleen en ongestoord werken, dan kun je voor een klein bedrag een stiltewerkplek boeken.

Seats2Meet, mijn ervaring
Ik kwam al bij Seats2Meet toen ik nog geen ondernemer was. Ik deed er inspiratie op, ontmoette ondernemers en ontdekte er wat ik wilde: zelfstandig en flexibel werken met een breed scala aan zakelijke contacten. Ik ontwikkelde er mijn WordPress-skills door te werken aan een foodblog: Juuth.nl, en aan enkele websites voor kleine ondernemers. Vragen konden vaak door ‘buren’ bij S2M worden beantwoord en steeds vaker kwamen mensen met hun vragen juist naar mij toe. Toen mijn tijdelijke, parttime baan als communicatiemedewerker ophield, kwam in een moment van wanhoop juist de ingeving: ik ga precies doen wat ik nu al kan: binnen één dag een website optuigen, voor ondernemers, met behulp van een template om kosten te besparen en te varen op de kennis van doorgewinterde WordPress-ontwikkelaars. Een succesvol concept was geboren.

Waarom Seats2Meet
Ik kan overal werken waar ik mijn laptop met internet kan verbinden. Toch blijf ik bij Seats2Meet altijd weer terugkomen. Het netwerk is ontzettend waardevol voor me. Ik ontmoet er professionals die mijn dienstverlening aanvullen (fotografen, grafisch vormgevers, techneuten), potentiële klanten, sparring partners en ja: nieuwe vrienden. De Monday Meetups zijn regelmatig goed voor een creative boost of een ontspannende stoelmassage. Mijn klanten introduceer ik bij Seats2Meet en veel van hen zie ik er ook regelmatig terug als ze er met hun eigen klanten afspreken.

De mensen
Het ondernemen is één lange, opwindende leerweg waarin ik successen heb behaald, soms kansen heb gemist en ongelofelijk veel heb kunnen leren. Er zijn veel contacten bij Seats2Meet die ik dankbaar ben voor hun wijze lessen, nieuwe inzichten, enthousiaste samenwerking, opbouwende feedback en simpelweg goede business. Om er een paar te noemen: Piet Hurkmans (zijn fantastische training Authentiek Spreken heeft me onnoemelijk geïnspireerd), Maja Donker (energieke, vrolijke boekhoudster plus-plus), Esther de Boer (tilt (trouw)fotografie én online marketing naar een ongekend niveau en deelt al haar kennis for us to grow), Kees Romkes (genereuze matchmaker, relatiemanager en socialmediaman in hart en nieren), Roald & Ronja (dierbare tantra-teachers met zowel on- als offline een tintelende presence), en Marco Reeuwijk (geweldige sociaal fotograaf, eerlijkste verkoper ooit en een van de helderste, meest inspirerende geesten die ik ken). Aan iedereen die bij Seats2Meet werkt en leert: dankjewel voor de inspiratie, expertise, gezelligheid, schoppen-onder-de-kont en leermomenten. You rock!

Nieuwe wending
Na drie jaar ben ik blij dat mijn bijdrage aan Seats2Meet binnenkort een nieuwe wending krijgt: met de introductie van mijn WordPress-Workshop ga ik ook groepsruimtes huren. Door te betalen voor de ruimte en de lunch, help ik het beginnende ondernemers mogelijk maken hun onderneming bij Seats2Meet te starten zoals ik ook ooit gestart ben: lerend van de aanwezige kennis en het enthousiasme van mensen om te delen en samen te groeien.

Geven en groeien
Zie je me zitten bij Seats2Meet, schuif dan eens aan. We kunnen het hebben over de lunch van die dag (altijd lekker), je website, ondernemerschap of way beyond.

Vandaag hoorde ik iemand een mooi inzicht delen: stel jezelf niet de vraag “Hoe kan ik geld verdienen? Hoe kan ik succesvol zijn?”. Vraag liever: “Hoe kan ik mijn gaven teruggeven aan de wereld?”

Geef en groei. De rest volgt vanzelf.

Dit bericht is ook verschenen op Mindz.com: http://www.mindz.com/profiles/jjuuth/blog/22283/Groeien_bij_Seats2Meet