Veel mensen vertonen soms (of vaak..) uitstelgedrag. Voor mij is omgaan met uitstelgedrag een perfecte reminder om in het hier en nu te zijn.

Uitstelgedrag heeft vaak te maken met onbewust aanwezig zijn (vluchten in iets anders) en je zorgen maken om de nabije toekomst.

Op de keper beschouwd komt het meestal voort uit angst voor ongemak. Bijvoorbeeld doordat je bang bent om te falen, om omdat je je gewoon graag plezierig voelt en liever niet onplezierig.

Daardoor kunnen sommige mensen er zelfs dagen over doen om zich te zetten tot iets wat uiteindelijk maar een kwartiertje duurt. Daardoor missen we kansen, ontplooien we niet ons ware potentieel en laten we dromen schieten.

Bezinning en beweging zijn mijn ‘methode’ geworden om met uitstelgedrag om te gaan.

Bezinning

Als mijn werk stagneert, betekent dat meestal dat ik een (mentale) blokkade op te heffen heb. Stap 1 is dan: bezinnen. Bezinnen begint met je hoofd leeg maken. Soms helpt simpelweg een wandeling, andere keren maak ik een mindmap. Meditatie en dans brengen de geest ook terug in het hier en nu, waar alle antwoorden voor handen zijn. Is er iets wat emotioneel niet werkt, dan helpt de Emotie-GPS van Amethist (Training Persoonlijk Leiderschap) gegarandeerd.

Beweging

En dan stap 2… beweging. Er is één vraag die ik mezelf steevast heb leren stellen, die mij en mijn werk steeds weer in beweging brengt. Die me terugbrengt in het hier en nu en alles weer helder, overzichtelijk en alleszins “doable” maakt. Wat die vraag is, vertel ik je in mijn e-book.

Dit boek is interessant voor jou als je…

…overal excuses vindt om dingen uit te stellen en je jezelf zo regelmatig tegenwerkt,
…graag iets moois wilt creëren, maar in plaats daarvan voor alledaagse verleidingen kiest,
…een diepe innerlijke roeping voelt, maar angst in de weg laat staan van actie.

Je ontvangt het e-book gratis als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Naast het boek ontvang je dan dus ook met enige regelmaat leuke tips over vrij en succesvol (online) ondernemen!

Geen spam en je mailadres is bij mij veilig. Only love 🙂