WordPress is een veelzijdig contentmanagementsysteem waar bijna 25% van alle websites ter wereld op draait. Er zijn veel topbedrijven die WordPress for hun websites gebruiken, waaronder Time Magazine, Google, Disney, The New York Times en CNN (bron).

1. Laagdrempelig én op de groei
WordPress is eenvoudig te leren én gemakkelijk uit te breiden mocht je in de toekomst nieuwe functies aan je site willen toevoegen.

Er zijn talloze (gratis en premium) plugins beschikbaar en je kunt het zo gek niet bedenken of WordPress heeft er een oplossing voor.

Tegelijk is het heel simpel om je eigen website bij te werken in WordPress en heb je met relatief lage kosten en weinig moeite al een superprofessionele website staan.

2. Perfect voor (startende) ondernemers en projecten
Toen ik als hobby-developer ontdekte hóe makkelijk het werken met WordPress was, raakte ik geïnspireerd om ondernemers te helpen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je kunt WordPress zo simpel houden of uitgebreid maken als je wilt.

3. Slim, eigenzinnig en toekomstbestendig
Door gebruik te maken van templates en die aan te passen naar je eigen stijl, heb je binnen no-time een goede, gebruiksvriendelijke site. Óf je laat de website van je dromen ontwerpen en ontwikkelen in WordPress, zodat je zeker weet dat je website toekomstbestendig is en makkelijk en goedkoop in het onderhoud.

4. Goede zoekmachineoptimalisatie
WordPress is ook zoekmachinevriendelijk, van zichzelf al en helemaal als je kiest voor een goede SEO-plugin voor je zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization = SEO). Zo krijg je dus sneller meer bezoekers en bespaar je extra SEO-kosten.

5. Veilig
Hackers zitten WordPress graag achter de broek. Maar de good guys zijn sterker ;). Mits (dit is belangrijk) je je website en plugins goed up to date houdt, is WordPress een veilig platform met ongekend veel mogelijkheden.

6. Good stuff
Er zit ook een sociaal tintje aan WordPress: het is een community-driven platform en iedereen kan bijdragen aan de code, open source heet dat. Het is gratis en gemaakt voor het vrije web.

Kortweg met WordPress kun je van je website een feestje maken voor je bezoekers, voor Google én voor jezelf als beheerder.