Nee, ik ga mezelf niet als expert positioneren. Want er is iets grondig mis met die aanpak.

Het venijn zit ‘m in het woord ‘positioneren’. Ik wil mezelf dan publiekelijk neerzetten als expert. Dat betekent dat ik jouw beeld van mij wil opblazen. Ik wil het organische proces – waarin jij je in de loop van de tijd zelf een mening vormt over de kwaliteit en bruikbaarheid voor jou van mijn aanwezigheid en bijdrage, op basis van mijn oprechte uitingen – overrulen door strategische stappen te zetten waarmee ik jouw beeld van mij ‘vormgeef’.

Het is doorzichtig en manipulatief. En het is geboren uit armoede. We leren zo goed hoe we zaken naar onze hand kunnen zetten. Maar ik kies om te vertrouwen op de intuïtie en wijsheid van mijn netwerk. We vinden elkaar als de omstandigheden optimaal zijn voor een samenwerking.

Ik ga niks en niemand positioneren, maar ik zal wel wat vaker van me laten horen en zien over zaken die mij aan het hart gaan. Mag je lekker zelf weten wat je daarvan vindt :).