Hoe bereik je als ondernemer nou de juiste mensen?
En hoe houd je het contact vervolgens warm?

Daar is heeel veel over te zeggen en dat past allemaal niet in één blogpost.
Hier en nu wil ik je vooral wijzen op deze cruciale eerste stap:

Start met het maken van een e-maillijst.

Op je lijst staan mailadressen van mensen die vrijwillig hun gegevens bij je achterlaten, omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat je doet en op de hoogte willen blijven!
Het is een lijst van ‘warme’ bezoekers van jouw site en je kunt ze benaderen wanneer je wilt met waardevolle kennis, tips en ideeën en regelmatig een passende aanbieding!

Zo ervaren mensen dat je echt wat te bieden hebt, leren ze je kennen en zullen ze eerder ook met jou zaken doen.

Als je op je website geen inschrijfmogelijkheid hebt, loop je al die mensen mis.
Onwijs zonde!

Ik ontmoet regelmatig mensen met een grote mailinglist. Voor hen is hun mailinglist hun inkomensgarantie; als ze geld willen verdienen, sturen ze een mailtje rond met een mooie aanbieding. Zelfs als maar 1% uiteindelijk koopt – als je eenmaal 1000+ mensen op je lijst hebt, zijn dat toch weer 10 verkopen!

Ik ontmoet regelmatig ondernemers die nog steeds geen lijst hebben.
Of een volkomen inactieve lijst hebben.
Het zweeft wel ergens in hun achterhoofd, maar na de drukte van het starten en de investering voor de website, is het er niet meer van gekomen.

Ben jij zo’n ondernemer en wil je NU beginnen met je mailinglist? Dan heb je twee opties: doe het zelf (denk aan Sumome.com voor een snelle oplossing of aan Mailchimp voor een complete nieuwsbriefmodule) of besteed het uit, bijvoorbeeld aan mij.