In deze prachtige yurt (en ook op andere plekken) begeleid ik deze herfst en winter regelmatig adem- en lichaamswerk voor (besloten) groepen.

Ik merk zelf en hoor terug hoe er zich een eigen stijl vormt. Ik voel me dankbaar om dit werk te mogen doen en ook te ervaren hoe het groeit.

Soms begrijp ik pas waarom ik dingen doe zoals ik ze doe, wanneer ik van de deelnemers feedback krijg:

“Het is alsof je wordt geademd.”
“Bij jou is het niet zo hard werken.”
“Het is heel zacht en diep tegelijk.”

En vooral zie ik wat het met deelnemers doet:

“De wijze vrouw in mij werd wakker.”
“Ik ging voorbij tijd en ruimte.”
“Ik zag mezelf liggen en er werd voor me gezorgd.”
“Ik ontmoette een geliefde overledene.”
“Ik voel me heel.”

De adem brengt je in het hier en nu. Daar kun je beschikken over een grote kracht. Het is zo simpel dat veel mensen er hun hele leven overheen kijken. Voor mij is het een waar medicijn.

Natuurlijk is het ademwerk in een groep anders dan individueel. Het heeft allebei zijn charme. In een groep reis je mee op de groepsenergie en krijg je hier en daar een aanwijzing die specifiek is voor jou. In een individuele sessie is er ruimte om uitgebreid één op één te werken met jouw persoonlijke uitdagingen. Maar onderschat het effect van een groepssessie niet. Juist de uitvergrote setting, de gedeelde ervaring en de hoorbare en voelbare aanwezigheid van anderen met ieder hun eigen proces kunnen heel diep en krachtig werken.

Bewust ademen kan een levensveranderende ervaring zijn. Wil jij een segment ademwerk in jouw retraite of programma laten verzorgen? Neem contact met me op.

Met heel veel dank aan de hosts, facilitators en deelnemers.