Toen ik deze video ongeveer een jaar geleden voor het eerst zag, was ik sprakeloos. Het werd me duidelijk hoe zeer oplossingen voor het grijpen liggen, als we maar de juiste acties nemen. Ik hoop dat iedereen die deze video ziet, er zo hoopvol en optimistisch van wordt als ik. We kunnen de wereld redden en het is makkelijker dan je denkt!

Bekijk zelf hoe binnen één jaar een heet, droog, rotsig, stoffig stuk land in Jordanië is omgevormd tot een oase. De vrouw die het stuk grond beheert, past de principes van permacultuur toe om leven terug te brengen in een doods gebied… en het resultaat dat ze in nog geen jaar heeft behaald, is indrukwekkend.

Ze zet elkaar ondersteunende planten- en diersoorten (species, niet ‘spaces’ zoals in de vertaling van de video staat) bij elkaar en zie… samen verbeteren ze de bodem, brengen ze koelte, houden ze vocht vast, recyclen ze voedingsstoffen, trekken ze nog meer nieuw leven aan en vormen ze een heerlijk plekje om te vertoeven.

Laat je inspireren: