Ik geloof in echt. En echt staat vaak op gespannen voet met sales. Want ik hou dus niet van behoefte creëren en een gat graven en dat soort dingen, ook al heb ik dat wel allemaal geleerd. Met interviewend/coachend verkopen etc begeef ik me wat mij betreft al op twijfelachtig terrein.
Maar om nou te zeggen dat het helemaal vanzelf moet gaan… nee. Ik wil best iets doen om mijn werk onder de aandacht te brengen bij de mensen die er wat aan kunnen hebben. Er is helemaal niks vies aan staan voor wat je creëert, in tegendeel, het is prachtig! En: interviews zijn onmisbaar als je iets wilt creëren dat werkelijk waardevol is voor de ander en de wereld.
Maar hoe hou je het nou zuiver?
De kern is volgens mij: doe wat bij je past, op een manier die voor jou klopt. What makes you tick? Ga dat doen! Doe het met je hele hart. En ga ervoor staan als je daar klaar voor bent. De momenten dat ik stopte met anderen te imiteren en gewoon uitkwam voor wat mooi en waar is volgens mij (term van Glennon Doyle, auteur van Untamed, lees dat boek!), waren de momenten dat alles begon te stromen in mijn zaak. Dat alle werk van jaren samenkwam en een diepere betekenis kreeg in een breder geheel.
Wat gebeurt er als je doet wat bij je past? Als je iets deelt wat uit je tenen komt? Als je geen anderen meer nadoet, maar je inner guidance volgt?
Dan straal je uit wat echt is en dan trek je aan wat juist is.
De kunst is om sociale, innerlijke en maatschappelijke verwachtingen los te laten over met wie je werkt, waaraan je werkt, voor hoe veel of hoe weinig geld je werkt, hoe je werkt, wanneer en hoe vaak en waar je werkt. Zelfs óf je werkt. En de natuurlijke mechanismen van uitstraling en aantrekkingskracht hun werk te laten doen.
Ik heb een nieuwe training, genaamd Soul Business. Je ontwikkelt een online programma vanuit je ware kern. En ik wil de energie vanaf het begin duidelijk hebben: doe het alleen als je een JA voelt. Dat geldt voor onszelf van In 1 Dag Online terwijl we de training verkopen en voor de mensen die we spreken die misschien deelnemen.
Het kan en mag echt niet anders, want ik leer mensen hoe ze naar hun innerlijk weten kunnen luisteren. Een nee is echt helemaal prima. Niet nu? Misschien later. Of nooit. He-le-maal oké. Elk gesprek is als het droppen van een zaadje, je weet alleen nooit waarvoor :))). Misschien spreken ze vandaag mij en kopen ze morgen bij Simone Levie. Ook goed!
Misschien groeit mijn bedrijf daardoor langzamer, maar wel in een tempo dat natuurlijk is voor mij. Ik zie het als een fruitboom: die ga je ook niet pushen. Die geef je water en voeding en bescherming en verder ga je er lekker onder zitten chillen :). Dat is mijn manier. En het voelt goed, juist en kloppend. Ik kan mezelf altijd recht in de spiegel aankijken. En mijn klanten dus ook.
Een ander duwt wat harder. Tony Robbins vind ik een goed voorbeeld van iemand die van nature meer pusht maar bij wie je ziet dat dat uit zijn tenen komt, authentiek is, dat hij juist daarmee zijn eigen waarheid leeft en tot in de harten van mensen komt. Fantastisch, go Tony. Maar mijn stijl is het niet en als ik zoiets zou proberen te doen, dan klopt het niet. Dan forceer ik mezelf en leef ik een leugen. Dat noem ik geen succes, zelfs al zou ik er miljoenen mee verdienen voordat ik opbrand.
Wil je meer lezen over deze materie? Op Juuth.com heb ik er een blog vol over geschreven :). Lees bijvoorbeeld deze berichten:
 
En ben je geïnteresseerd in online programma’s, passief inkomen EN hou je van diep, echt en stevig innerlijk werk? Wil je creëren vanuit je ware kern? Check dan Soul Business en bel of mail me als je vragen hebt.