Zin in een gezond tussendoortje? Kook of stoom een handvol peulen van de sojaplant, bestrooi ze met grofgemalen zout en waan je helemaal in Aziatische sferen!

Dit Aziatische bijgerecht/gezonde tussendoortje is al jaren ook razend populair in Nederland. Ik ken het geloof ik al uit mijn studententijd in Utrecht, toen ik het kreeg geserveerd bij het destijds nieuwe en hippe LEEN.

Al gauw had ik bij de toko in de diepvries de groene boontjes gelokaliseerd en voor de rest had ik weinig fantasie nodig: gewoon 8-10 minuutjes koken of stomen en opdienen met zout op een leuk bordje – feestje compleet!

Let op: je eet alleen de ‘erwtjes’ ín het peultje, dus niet het hulletje zelf. Dat is taai. Het leuke is dat je tijden het uithalen van de peultjes met je mond, de zoutkorrels oplikt. Mjam! Én gezond!

Tip: extra bijzonder met een paar druppels sesamolie van geroosterde sesampitjes.